Нов иновационен метод за откриване на коронавирусна инфекция у човека заплашва да

...
Нов иновационен метод за откриване на коронавирусна инфекция у човека заплашва да
Коментари Харесай

Ето как да разберем заразени ли сме с COVID-19 без PCR-тест – 100% сигурно!

Нов иновационен способ за разкриване на коронавирусна инфекция у индивида заплашва да изпрати популярните PCR-тестове в забвение. Американски учени предложиха установяване на коронавирусна зараза с помощта на глюкомери – съгласно специалисти това е много надежден способ за диагностика на COVID-19 .

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего публикуваха препринт на научна публикация, очертаваща концепцията за потребление на глюкомери за разкриване на зараза с новия вид ковид. Според специалисти тези устройства, които нормално се употребяват за премерване на кръвната захар, могат да открият covid в човешката слюнка.

 глюкомер

За диагностициране на вируса посредством тестът от слюнка, тя се смесва със съединяване, съдържащо специфичен молекулярен комплекс.

„ Клиничните изследвания демонстрират, че стандартният глюкометър може да открие вируса SARS-CoV-2 в слюнката на пациента в границите на един час “, споделят създателите на плана.

Учените декларират, че глюкометърът открива съществуването на такава централизация на захар, която директно корелира със наличието на вирусен протеин в слюнката. При здрав човек индикаторите ще бъдат нула.

Експертите означават, че този способ за диагностициране на covid не може да бъде систематизиран като елементарен. Всички познати през днешния ден проби обаче не работят с безспорна акуратност. Разработчиците на метода, употребяващ глюкомер, настояват, че той е 100% ефективен.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР